Gépi és Kézi alapvakolat

kezi-es-gepi-alapvakolat.jpg
megrendeles.png

Felhasználásra kész gép és kézi alapvakolat.

Főbb jellemzői: páraáteresztő,könnyen feldolgozható, felhordható kézzel, és géppel.

Alkalmazás:Előkevert alapvakolat, amely dugattyús és csigás vakológéppel felhordható. Csak a vízszintes szigeteléssel ellátott tégla, beton, stb.  falazatokon alkalmazható külső és belső használatra egyaránt.

Anyagösszetétel: Ásványi töltőanyag, tulajdonságjavító anyag és cement kötőanyag.

Kiszerelés: 40 kg papírzsákban.

Eltartható:6 hónapig, nedvességtől védetten.

Anyagszükséglet: 1 cm-es rétegvastagságban 3-3,5 m² felületre  elegendő.   Egy zsák alapvakolathoz 9-10 L víz szükséges.

Felület előkészítése: Az alapvakolatot, megfelelő szilárdságú, por és szennyeződés mentes felületre hordjuk fel. Régi és poros falazatnál, betonfelületeknél gúzolójuk az alapvakolat felhordása előtt. Alapvakolattal ki kell kenni a nagyobb repedéseket, ahol nem egységes a felület célszerű hálós erősítést alkalmazni.

Felhasználási terület: Egyrétegű kül és beltéri alapvakolat, gépi és kézi felhasználásra. Nem használható pincék  külső falára, medencékre illetve lábazatok és  pórus beton vakolására.

Felhasználási technológia: Dugattyús és csigás vakológéppel feldolgozható  vakolat. Egy rétegben maximum 18 mm vastagságban hordható fel. Kültéri vakolat vastagság 18 mm, beltéri vakolat vastagság 12 mm, mennyezeti vakolat vastagság 10 mm. Ha az alapvakolatot 2 rétegben hordjuk fel, akkor az első réteg száradását követően a felületet érdesíteni kell a megfelelő tapadás biztosítása érdekében. A felhordási technológiát betartva a felület burkolható, vagy simító vakolattal bevonható.

Alkalmazható: +5°C feletti és +25°C alatti hőmérsékleten. Az alapvakolat kül- és beltéri használatra alkalmas.

Partnereink