Hőszigetelés

A hőszigetelés igen fontos feladat, főleg a tető és a válaszfal kivitelezése. A hőszigetelés külömböző anyagokból kivitelezhető. Az oldalon, a könnyű hőszigetelés és a utólagos hőszigetelés kap főszerepet. Nem utolsó sorban kiváló termék a polisztirol, de ezekről azanyagokról itt olvashat >>>. A tekercsben kapható üveggyapot a tető és a szarufák közötti részek hőszigetelésére fejleszteték ki. Azomban üveggyapot hőszigetelő anyag táblás kiszerelésben is megvásárolható szerelt, (gipszkarton) falak kivetelezésénél építhető be. A kőzetgyapot hőszigetelés kizárólag táblás kiszerelésben vásárolható, magasan a legjobb hőszigetelő anyag, tűzállósága, hőszigetelés-i és hangszigetelő képessége miatt. Cégünknél külömböző szigetelő anyag közűl válogathat.


Utólagos hőszigetelés homlokzatra

Külömböző, kompletten megvásárolható hőszigetelés közűl válogathat. Homlokzati termékeink között megtalálható a vakolat nélkűl ill.vakolattal forgalmazott rendszerek.

Hőszigetelés,Hőszigetelő rendszer Hőszigetelés,Kőzetgyapot hőszigetelő rendszer

Utólagos hőszigetelés bővebben itt >>


Üveggyapot hőszigetelés

Többfunkciós üveggyapot hőszigetelés,melyeket a különböző építészeti megoldásokhoz különböző
vastagságokban ajánlunk.A tekercseket főként záró- vagy padlásfödémek ill. közbenső,nem terhelt födémek hő- és hangszigetelésére fejlesztették ki (fektetve). Beltérben, csekély súlya miatt kiváló utólagos hőszigetelés.

Testsűrűség: 10kg/m3

Hőszigetelés üveggyapot tekercs

Felhasználás:

 • tető hőszigetelés, szarufák közötti részek hőszigetelése
 • szerelt válaszfalak, álmennyezetek hőszigetelése
 • 5-10 cm-es vastagságban
Kiszerelés:
 • 10cm-12,6m2/tekercs
 • 5cm  -24m2/tekercs

Az árlista megtekintéséhez kattintson a képre

Üveggyapot hőszigetelés további információért kattintson a képre!

A Thermolan TP 116 üveggyapot rendkívül jó hő- illetve hő- és hangszigetelő tulajdonsággal rendelkezik. Elsősorban szerelt jellegű homlokzatsz hőszigetelésekhez ajánljuk, ahol a fa, vagy fém tartószerkezetre valamilyen burkolat van felrögzítve. De használható mennyezetszigeteléshez, és álmennyezetekhez is. Kiválóan használható vázas (könnyűszerkezetes) építésnél, ahol az épület váza lehet fa-, vagyfémszerkezet, majd erre kerül valamilyen gipszkarton-, fa-, vagy fémburkolat. Gondoskodni kell a belső oldalon a burkolat alá párafékező réteg beépítéséről.

Teljes keresztmetszetében hidrofóbizált üveggyapot hőszigetelés.

Hőszigetelés,üveggyapot lemez

Felhasználás:

 • készházak külső falai, hő és hangszigeteléshez a vázoszlopok között
 • Belső elválasztófalak, födémek és álmennyezetek hőszigetelésére
 • 5-10 cm-es vastagságban
Kiszerelés:
 • 10cm-6,48m2/bála
 • 5cm -12,96m2/bála

Az árlista megtekintéséhez kattintson a képre

A tp 116 üveggyapot hőszigetelés termékleírásához kattintson a képre!

PAROC UNS 37z Kőzetgyapot hőszigetelés

szálas utólagos hőszigetelés, kiváló hő-és hangszigetelési tulajdonságai miatt egyre kedveltebb termék. A tető és válaszfal hőszigetelésre kifejlesztett táblás kőzetgyapot ellenáll a természeti korróziónak, ár/érték aránya miatt magasan a legjobb termék.  A Paroc hőszigetelő anyag használható könnyűszekezetes épületeknél is. Természetes alapanyagainak köszönhetően, könyezetvédelmi szempontokból is kiváló hőszigetelő anyag.

Hőszigetelés, kőzetgyapot

Felhasználás:

 • hő és hangszigeteléshez a épület vázoszlopok között
 • Belső elválasztófalak, födémek és álmennyezetek hőszigetelésére
 • 5-10-15-20 cm-es vastagságban
Kiszerelés:
 • 10cm-5,95m2/ bála
 • 5cm -10,42m2/ bála
 • 15cm-3,72m2/bála
 • 20cm-2,98m2/bála

Az árlista megtekintéséhez kattintson a képre.

A Paroc kőzetgyapot hőszigetelés további információiért kattintson a képre!Tető hőszigetelés!

Miért fontos a tető hőszigetelés?

A tető szigetelésének kialakítása nagy figyelmet igényel. Egy igényes kivitelezéssel, jó szakember segítségével a fűtésköltségek jelentős részét takaríthatja meg!  Ellenben, ez a megtakarítás elvész, ha a kivitelezés, a hőszigetelés nem szakszerűen történt meg. Mivel a tető a többi épületelemhez viszonyítva vékony, ezért érdemes a födémszigetelésre több figyelmet szentelni (lépésálló polisztirol). Fokozottan igaz ez a tetőtéri szobák esetén. A tetőtérben is megteremthető a jó közérzethez szükséges klíma. Azt sem szabad elfelejtetnünk, hogy a tetőtér meghatározó része az épületnek. Ha nincs födémszigetelés, vagy az hanyag, az nyáron nagyon fülledt lesz, télen pedig rendkívül hűvös. Ami még nagyon zavaró, hogy a szelet is érezni fogjuk.  A tető hőszigetelés egy biztos befektetés, hiszen az évek során a szigetelés árának többszörösét is kifizethetjük fűtésszámla gyanánt.

A tető hőszigetelés rétegrendje

A tető hőszigetelés tervezésekor nagykárokat okozó nedvességre is gondolnunk kell, azazgondoskodnunk kell a megfelelő rétegrend létrehozásáról. A vízszintes és függőleges hőszigetelés összekapcsolására nagyon nagy figyelmet kell szentelni, hiszen a szigetelés itt sérül meg először. Egyébként építéskor is ez a kritikus pont, amire fokozottan figyelnünk kell. Elég egy apró hézag, ahol a víz utat talál, hogy belül elterjedve jelentős károkat okozzon! Nem kérdés tehát, hogy a födémszigetelés - ahogy minden más hőszigetelési munka is – nagy körültekintést és szakértelmet igényel.

Tető hőszigetelő anyagok

Napjainkban a frissen épített, illetve felújított tetőknél a héjalások alá helyezett hőszigetelések (kőzetgyapot) terjedtek el. Ezek a páralecsapódást és a tető hőszigetlését javítják, mindamellett a tetőszerkezet tartósságát is fokozzák. A jól kivitelezett aláfedésekkel a beszivárgások, a penészedés és gombásodás elkerülhető. Nem utolsó sorban az épület helyiségek klímájára is pozitív hatást gyakorol. A tetők ideális hőszigetelését a szarufák teljes vastagságának kihasználásával, a vízszigetelő tulajdonságot pedig a hőszigetelésre helyezett és a szarufákhoz rögzített alátétlemezekkel érhetjük el. Ezekre a legjobban alkalmazható a mikropórusos propilén anyagok, melyek jó víz szigetelési tulajdonsággal rendelkeznek, és szellőzésük is megoldott.Vannak olyan zárt  szigetelő burkolatok, melyeket közvetlenül a szarufákra fektethetünk, ezek kisebb vastagságban is teljesítik az elvárásokat. A szarufa feletti hőszigetelés olcsóbb, és praktikusabb is, mert zárt csapadék és szélbiztos burkolatot képez. Ezzel a megoldással kizárhatjuk a hőhidakat is. A burkolat tökéletes zárása biztosított a tetőmozgások ellenére is. Gyakran a tetőtér is beépítésre kerül, így természetesen magától értetődő a jó tetőszigetelés is. Beépített tetőtereknél szükség van a hőszigetelés és a héjazat közötti szellőztetésre. A szaurközökben biztosítani kell a levegő áramlását. Ha a megfelelő 2 cm-es távolság nem kivitelezhető, beépített szellőztetőket kell alkalmaznunk.

A tetőrendszerek mindezeket egyben nyújtják, minden tartozékot és anyagot összeegyeztetve. Ezeknek számtalan fajtájuk és még több gyártójuk van, fontos, hogy szakember segítségével a legideálisabbat válaszuk ki otthonunk számára.

Folytatás >>

Kapcsolódó termékek:

| Polisztirol hőszigetelés beltérbe | Polisztirol hőszigetelés homlokzatra | lépésálló polisztirol hőszigetelés |

| Kőzetgyapot homlokzati hőszigetelés | Kőzetgyapot lépésálló hőszigetelés |

Partnereink