Önterülő aljzatkiegyenlítő

Önterülő aljzatkiegyenlítő 25kg
önterülő aljzatkiegyenlítő megrendelés

Gyárilag előkevert, por alakú, cement és műgyantakötésű, flexibilis, önterülő aljzatkiegyenlítő szárazhabarcs.


Anyagösszetétel:Üvegásvány, cement, műgyanta, tulajdonságjavító  adalékanyagok.

Anyagszükséglet:kb. 1,4 kg/m2/mm felülettől és rétegvastagságtól  függően.

Kiszerelés:25 kg papírzsákban.

KEVERÉS:
25 kg szárazanyaghoz 6 L , 9 L csapvíz, a levegő  hőmérséklete és páratartalma, valamint a kívánt  rétegvastagságtól függően. A keverést célszerű  lassú fordulatszámon, fúrógépbe erősített, keverőszárral végezni. A csomómentesre kevert masszát 10-15 perces pihentetés után újra át kell keverni.

ÖNTÉSI TECHNOLÓGIA:
A megfelelő hígítású bekevert masszát a már  száraz alapra egyenletesen szét kell önteni. Szükség esetén a terülést glettvassal elő lehet  segíteni. Egy munkamenetben 2 mm-10 mm  vastag réteg önthető. Újabb réteg csak az előző  réteg száradása után önthető. Az újra öntést a  kívánt vastagság eléréséig lehet ismételni.  A burkolatot a kiegyenlítő réteg teljes száradása  után szabad csak felragasztani. A rétegvastagság, a  hőmérséklet és a páratartalom befolyásolja a  száradási időt.   Száradási idő 5 mm rétegvastagságban 20°C felületi  és léghőmérsékleten optimális esetben 24 óra.

FONTOS TUDNIVALÓ:
A munkavégzés ideje és a száradási idő alatt a  hőmérséklet nem süllyedhet +5°C alá. A kiegyenlített felületet száradásig huzattól, fagytól, csapadéktól védeni kell! A padlófűtés ráadásával minimum 1 hetet kell várni.  Az aljzatkiegyenlítő-höz a feltüntetett víz mennyiségén kívül  más anyagot hozzáadni nem szabad!

Partnereink