Baumit SiliconTop

Homlokzati vakolat, színező vékonyvakolat

Emelt minőségű, szilikongyanta-kötőanyagú, feldolgozásra kész homlokzati vékonyvakolat. Kiváló vízlepergető hatású, rugalmas, időjárásálló, extrém víztaszító, nagyon jó páraáteresztő, lemosható, csekély szennyeződési hajlam, univerzálisan felhasználható. A kőzetgyapot (ásványgyapot) hőszigetelő rendszerek kiváló fedőrétege.

Segítségre van szüksége? Küldjön nekünk e-mailt vagy hívjon minket: +36-20-959-4488

Termékleírás

Miért válaszd a SiliconTop színező vakolat-ot?

  1. Vízlepergető hatás
  2. Felhordható bármilyen alapvakolatra
  3. Ellenáll a szennyeződésnek
  4. Baumit Life 758 színében
  5. Jól tapadó, ásványi és diszperziós festékre és vakolatokra
  6. Magas páraáteresztő képesség

A Baumit SilikonTop alapszinten algásodás és gombásodás elleni védelmet biztosít. Ezzel egy megelőző és késleltető hatás érhető el.


  • Milyen legyen színezni kívánt felület előkészítése?

A falfelület legyen por valamint szennyeződéstől mentes, teljes rétegvastagságában száraz legyen. A tapaszolt felület vagy esetleg beton falazat esetén a felület legyen mozgás és zsugorodásmentes. Simára glettelt felületnek kell lennie. A meglazult, sérült rétegeket, festékmaradványokat távolítsuk el, majd a felületen lévő hibákat az alapozást megelőzően javítsuk ki. Ha a falazat tartós nedvességterhelésnek van kitéve, a színező vakolat nem alkalmazható.

A színárnyalat kialakulását az alapfelület állapota, a hőmérséklet és a levegő páratartalma befolyásolja.

A Baumit SiliconTop vakolatban a homok természetes anyag. Egyes esetekben előfordulhat, hogy csekély mértékben sötétebb pontok láthatók. Ez semmi esetre sem minőségi hiányosság, hanem a természetes karakterű és tulajdonságú a díszvakolat adalékanyagának egy csekély mértékű optikai hatása. A felületét ért mechanikai hatások színegyenetlenséget okozhatnak. Ezek az elszíneződések sem a vakolat funkcióját sem a termék minőségét nem befolyásolják.

A termék természetes eredetű ásványi anyagokat tartalmaz, ezért utórendelésnél, illetve különböző gyártási dátumú vödröknél árnyalatnyi színeltérés lehetséges. Az épület egyes oldalain azonos gyártási dátumú anyagot használjon, vagy a különböző gyártási dátumú vödröket egy nagyobb edényben keverje össze. Utórendelés mindig a korábbi vásárlás helyszínén történjen. 


  • Mennyi díszvakolat szükséges négyzetméterenként?

1,5 mm (kapart hatású): kb 2,5 kg/m2 -10m2/25kg

2 mm (kapart hatású): kb 2,9 kg/m2 - 8,6m2/25kg

3 mm (kapart hatású): kb 3,9 kg/m2 -6,4m2/25kg

2 mm (gördülő szemcsés): kb 2,6 kg/m2 - 9,6m2/25kg

3 mm (gördülő szemcsés): kb 3,6 kg/m2 - 6,9m2/25kg