Lábazati hőszigetelés-Lábazat szigetelés,milyen anyag kell?

Mire kell odafigyelni, milyen lábazati hőszigetelő anyagot vegyek?

Az épületek, családi házak homlokzatainak talajjal érintkező részét hívjuk lábazat-nak. Lábazati hőszigetelés esetén a megnövekedett igénybevételnek, valamint a csapó eső, olvadt hó, ezért a nedvességnek ellenálló keményebb, magasabb hőszigetelő tulajdonságú anyag kell. Ez az XPS extrudált polisztirol hőszigetelés . A termék felülete úgynevezett préselt (nápolyis) felületű, magasabb tapadóképességet tesz lehetővé, ami különösen alkalmassá teszi a lábazati felhasználásra. Élképzése egyenes. Ennek köszönhetően jól összeilleszthetőek a EPS hablemzekkel. Ragasztásához a polisztirol ragasztótapasz, valamint a ragasztóhab használata javasolt.


Milyen vastag szigetelés kell?

A lábazati hőszigetelés vastagságát hőtechnikai számítással kell meghatározni. A lábazati részek kivitelezésénél figyelmbe kell venni, hogy az épület  belső padlóvonalánál legalább fél méterrel lejebb kell vezetni, ahhoz, hogy a hőhidak káros hatása ne alakuljon ki.

A szigetelés vastagságát illetően érdemes 5-8cm vastag szigetelőlapokat választani a lábazatra. Régi épület, vagy családi ház felújításásánál,  akár még ennél is vastagabb szigetelést is választhatunk.

Forgalmazott lábazati termékek gyátrói: ZENTYSS, FIBRAN, AUSTROTHERM