XPS Lábazati hőszigetelés

Mire kell odafigyelni, milyen lábazati hőszigetelő anyagot vegyek?

Az épületek, családi házak homlokzatainak talajjal érintkező részét hívjuk lábazatnak. Lábazati hőszigetelés esetén a megnövekedett igénybevételnek, valamint a csapó eső, olvadt hó, ezért a nedvességnek ellenálló keményebb, magasabb hőszigetelő tulajdonságú anyag kell. Ez az XPS extrudált polisztirol hőszigetelés. A termék felülete úgynevezett préselt (nápolyis) felületű, magasabb tapadóképességet tesz lehetővé, ami különösen alkalmassá teszi a lábazati felhasználásra. Élképzése egyenes. Ennek köszönhetően jól összeilleszthetőek a EPS hablemezekkel. Ragasztásához a polisztirol ragasztótapasz, valamint a ragasztóhab használata javasolt.


Milyen vastag XPS lábazati hőszigetelés kell?

A lábazatszigetelés vastagságát hőtechnikai számítással kell meghatározni. Ezen épületszerkezeti részek kivitelezésénél figyelmbe kell venni, hogy az épület  belső padlóvonalánál legalább fél méterrel lejjebb kell vezetni, ahhoz, hogy a hőhidak káros hatása ne alakuljon ki.

A szigetelés vastagságát illetően érdemes 5-8cm vastag szigetelőlapokat választani a lábazatra. Régi épület, vagy családi ház felújításánál,  akár még ennél is vastagabb szigetelést is választhatunk.

Forgalmazott XPS termékek gyártói: ZENTYSS, FIBRAN, AUSTROTHERM