Hőszigetelés-Szigetelés-Táblás hőszigetelő anyagok

Szigetelés egyik legfontosabb eleme az otthoni energia-hatékonyság, valamint a másik kulcsfontosságú dolog, hogy az energiaszámlákat csökkentsük. A szigetelés befektetés, nem pénzkidobás, hiszen az épület, ha szakszerű a szigetelés kivitelezése, mennyezeten, padlóban, padláson, homlokzaton, tetőben akkor sok pénzt spórolhatunk havonta. A másik legfontosabb feladata hogy, a hőhidak kialakulását megakadályozza. Több fajta szigetelő anyag-ból valósítható meg. Cégünknél kapható szigetelő anyag választék óriási  kül és beltéri felhasználásra. Kőzetgyapot szigetelő anyag homlokzati és általános felhasználásra, különböző vastagságokban. Lábazat, csekély vízfelvételre hajlamos zárt cellás hablemez (XPS). A szigetelő anyag vastagsága minél nagyobb, annál jobb eredményt érhetünk el, épületünk hőveszteségének kialakulásában.


EPS táblás hőszigetelés, expandált szigetelő anyag:  

A szigetelő lapok feladata a falak megfelelő szigetelő érték biztosítása. Egyik legfontosabb tulajdonsága a nyomószilárdság. A jó minőségű, nagyobb nyomószilárdságú polisztirollapok dilatációja kisebb, ezért sokkal kedvezőbben reagál a manapság egyre fokozottabb hőingadozásra, kevésbé teszi ki a homlokzatot és a díszvakolatot a mozgásból adódó terheléseknek, repedéseknek. A gyenge minőségű, olcsó szigetelő anyag-ok testsűrűsége alacsony, mérete pontatlan, alakja könnyen deformálódhat a polisztirollap felülete érdes. Emiatt nem lehetséges a hablemezek pontos illesztése ezáltal több ragasztó felhasználását teszi szükségessé ami a látszólag alacsonyabb vételi árat máris megnöveli. Ezért válasszunk jobb minőségű expandált szigetelő anyagot.


Kőzetgyapot táblás hőszigetelés, szálas szigetelő anyag

Általánosan: Szálas szigetelő anyag, hő- és hangszigeteléshez, valamint tűzgátláshoz: tetőterekbe, padlásterekbe, válaszfalakba, homlokzat, fa-és fémszerkezetekbe.Kiváló légáteresztő anyagok.

Tulajdonságok:

 • 32-150kg/m3 testsűrűség
 • egyszerű kivitelezési technológia
 • nem éghető tökéletes tűzgátlási tulajdonságok
 • víztaszító nem szívja a nedvességet
 • kiváló szigetelő anyag
 • hőszigetelési tulajdonságokkal rendelkezik, minek folyamán a szerelés követően eltűnnek a hőhidak.
 • természetes alapanyagokból készül.
 • ellenálló a kémiai és a biológiai korrózióval szemben.
 • engedik a falat lélegezni.

Lábazati táblás hőszigetelés, zárt cellás szigetelő anyag

Ezek a szigetelő anyagok, zárt cellaszerkezetének köszönhetően minimális vízfelvételre képes. Megnövelt mechanikai tulajdonságai miatt igen kemény, kiváló hőszigetelő anyag épületünk ezen részei számára.

Tulajdonságok:

 • kemény
 • nem vesz fel a nedvességet
 • kiváló szigetelő képesség
 • ellenálló anyagszerkezet

Lapos tető szigetelés

A lapos tetőknél egyhéjú tetőszerkezetről beszélünk, melyek a fentebb említett tetőszigetelési követelmények mellett a lépésállóság is követelmény.

Felhasználható szigetelőanyagok

Erre a  és kőzetgyapot, EPS azaz kemény habból készült szigetelő anyagok a legalkalmasabbak. Ezek lemezben (lapokban), vagy tekercs formájában állnak. Használatuk egészségügyi szempontok szerint kedvezőek, egészségre teljesen ártalmatlanok.A nem járható és járható lapos-tetők között viszont különbség van az igénybevétel szempontjából. Itt ügyelnünk kell arra, hogy a terhelhetőséget és az elvárt igénybevételt összeegyeztessük.

Ha fordított rétegrendben szigetelünk, csak is extrudált polisztirolhabot (lábazat szigetelés) alkalmazhatunk, és csak egy rétegrendben fektetve.  Kéthéjú tetőszerkezetek esetében nyitott szálszerkezetű üveg, vagy kőzetgyapot szigetelés-t ajánlunk.


Tető szigetelés módszerei:

Szarufák alatti Ilyen esetben a szarufák vastagsága kicsi, melyek közé nem helyezhető megfelelő szigetelés. Ebben az esetben a szarufákra lemezt erősítenek, melybe beszúrják a szigetelőanyagot, és ezt ismételten lefogatják

 1. Szarufák feletti

Ezt inkább újépítésű tetőnél alkalmazzák. A tetőre kőzetgyapot csíkokat rögzítenek, ezek közé pedig kőzetgyapot paplant fektetnek. Noha költségesebb egy esetleges felújítás során (ha a tető teljes megbontása mellett döntünk) ez a leghatékonyabb tetőszigetelés, hiszen egybefüggő réteget alkot.

     2. Szarufák közötti

Utólagos szigetelések esetén a legelterjedtebb megoldás. Itt nem alkalmaznak rögzítést, mivel a szigetelőanyag a szarufák között helyezkedik el. Az itt alkalmazott anyag lehet cellulóz, polisztirol, gyapjú, kőzetgyapot is. A légzárás nagy jelentőséggel bir, ezért a munkát  érdemes mindenképp tapasztalt szakemberre bízni.