Kőzetgyapot hőszigetelés és hőszigetelő anyagok

Kőzetgyapot hőszigetelő anyag-ok, kiváló tűzvédelem.

 

A Kőzetgyapot tisztán kőzetekből álló szilikát szálas hőszigetelő anyag. Előállítása, a megolvasztott nyersanyagokból a kőzet olvadékot, szálképző eljárással, finom elemi szálakká húzzák. A kőzetgyapot szálakat a felhasználási területre szánt keménységre tömörítik, és a táblákat méretre vágják. Az alacson hőáteresztő képességének köszönhetően a kőzetgyapot termékeknek igen magas a hőszigetelő képességük, ezáltal épületünk hőveszteségét nagyban csökkenti. A kőzetgyapot igen magas hőmérsékletnek ellenáll akár 1000 celsius.Nem utolsó sorban a kőzetgyapot termékek igen magas hangszigetelő képességgel bírnak, ami a mai világban igen fontos tulajdonság. Csökkenti az úgynevezett zajszennyezést (nagy forgalmú főutak, autópályak, vasútak) ezáltal lakóterünket konfortosabbá tehetjük. A kőzetgyapot egészségre teljesen ártalmatlan. A következő kőzetgyapot hőszigetelő anyagok közűl válogathat. A kőzetgyapot nagyobb biztoságérzetet ad akár homlokzat akár tető hőszigetelés-ről van szó.


A Kőzetgyapot hőszigetelés, hazánkban is egyre elterjettebb. A kőzetgyapot páraátersztő képessége a többi hőszigetelő anyag-hoz képest magasan a legjobb. Az egyre megújuló építészeti megoldások, tűzvédelmi követelményeinek is eleget tesz. A kőzetgyapot hőszigetelés tűzállósága igen nagy biztonságérzettel párosul, és mivel természetes anyagból készül, környezet védelmi szempontoknak is megfelel. Cégünk vakolaható és padlás, válaszfal kőzetgyapot hőszigetelés forgalmazásával foglalkozik, fontos szempont a megfizethető ár. Az általunk forgalmazott kőzetgyapot hőszigetelő anyagok neves ismert gyártók termékei.


A homlokzati kőzetgyapot (vakolaható) 4cm-től egésszen 20cm-ig megvásárolható. A válaszfalba valamint a tetőszigetelésre a PAROC és a KNAUF termékek vásárólhatóak 5cm és 20cm-es vastagságban. A kőzetgyapot időtállóságával biztosan kiváló hőszigetelés lesz meglévő ill. épülő otthonában, legyen az homlokzat vagy beltér.

A kőzetgyapot termékeknek semilyen egészségre ártalmas hatása nincs. Használata során azomban, védőruházat, védőszemüveg haszálata ajánlott. Esetleges apróbb börviszketésen kívűl más kellemetlen hatása nincs. Tisztálkodás kimondottan hideg vízzel. Telepítés után a helyiséget jól szellőztessük ki.