Hőszigetelő rendszer

Polisztirol hőszigetelő rendszer (EPS)

A legelterjedtebb homlokzati hőszigetelés, mert egyszerű a kivitelezési technológiája, kedvező ár, gyorsan beszerethető, olcsóbb a szállítási költség. Az épület esztétikai állapota, és hőveszteségének javítása rendkívül gyorsan elvégezhető. A polisztirollapos hőszigetelés 2cm-től akár 30cm vastagságig megvásárolható. A megfelelő szigetelő rendszerek választása, nem nagy feladat. Különböző gyártók különböző termékei között válogathatunk, de egy fontos dolgot tartsunk szem előtt. A rendszereknek minősítési vizsgálatokon kell átesnie (EMI).

A komplett hőszigetelő rendszerek, több fajta anyag összessége!

Tartalmaznia kell: polisztirol hablemez (EPS H-80), eps hőszigetelő rendszerragasztó, üvegszövet háló (145g), vékony vakolat, vakolat alapozó. Azonban vásárolható homlokzatunkra alaprendszer ami csak a fedőbevonatot (vakolat, alapozó) nem tartalmazza. A weboldalunkon EPS, GRAFITOS hőszigetelő anyagok közül válogathat. A rendszerek csak és kimondottan az összeállított anyagok alkalmazása és beépítése esetén, kaphatja meg a gyártó által kiállított garancia jegyet.


Grafitos (szürke) hőszigetelő rendszer

Ez a rendszer összeállítás grafitadalékos (szürke) polisztirollappal kerül forgalomba. Ezzel a THR vásárlásával jobb szigetelő képességet tudunk elérni,  vékonyabb anyag vásárlásával. A fehér EPS és a Grafitos polisztirol cellaszerkezete megegyezik, azonban a grafitadalék következtében megnő a hőáramlással szembeni ellenállása, a rendszer jobban hőszigetel. Az energetikai irányelveket figyelembe véve, vékonyabb vastagsággal tudjuk elérni az épületünkhöz igazított értékeket. Komplett rendszerek (THR) különböző vastagságokban rendelhető webáruházunkban. Akár ingyenes szállítás.


Kőzetgyapot hőszigetelő rendszer! Miért jó?

Páraáteresztő képessége, tűzállósága, és rendkívül jó hőszigetelő tulajdonsága miatt, egyre kedveltebb a vásárlók körében. A kőzetgyapot időtálló, és egyre kedvezőbb a beszerzési ára. Kivitelezésének munkafolyamata nem különbözik a sima fehér eps hablemez-nél. 

Egy átlagos épületnél (családi ház) esetében a ráfordított hőenergia 30%-40%-át a nem megfelelően vagy egyáltalán nem hőszigetelt falakon keresztül veszíti el. Megfelelőhőszigetelés alkalmazása nagyban javítja a falak hőtároló képességét. Télen az fűtés hatására átmelegedett falak egyenletes klímát biztosítanak, nyáron pedig védi az épületünk falát az átforrósodástól.


Lábazati hőszigetelő rendszer, miért fontos az XPS!

Az épület földel érintkező szerkezeti részeit, egy merőben más anyagszerkezetű lappal az XPS zárt cellaszerkezetű anyaggal szigeteljük. A zárt cellaszerkezetnek köszönhetően védi épületünket a csapó eső, és az olvadó hó káros hatásaitól. Ezeken a részeken nem alkalmazhatunk olyan anyagot ami vízfelvételre hajlamos, (expandált polisztirollap). Az épületünk ezen részeinek kialakítását ne hanyagoljuk, mert komoly hőhidak, kialakulását előzzük meg. Az XPS  rendszer vastagsága lehetőleg, olyan vastag legyen mint a homlokzati szigetelés, és 30cm-rel a járda sík fölé kell vinni. A rendszer fedővakolataként (gyöngyvakolat, lábazati díszvakolat) a REVCO, BAUMIT kiváló termékei közül válogathatunk.


Fontos hogy a homlokzati hőszigetelés beszerzése előtt tájékozódjunk!

A hőszigetelő rendszerek vásárlásakor törekedjünk azonos gyártótól származó termékek összeállításáról. Nem mindig járunk jobban, hogyha magunk válogatjuk össze árak szerint a homlokzatra felkerülő anyagokat. A gyártók vizsgálják és vizsgáltatják az anyagok egymásra gyakorolt hatásait, és élettartamát csak így tudják szavatolni.

A homlokzati hőszigetelő anyagok minősítése (EMI-ÉpítőIpari Minősítő Intézet) nagyon fontos dolog ne kezeljük fél vállról, a nem megfelelő szigetelőanyag nem hogy javít, ront az épület hőszigetelő képességén, és később igen csúnya esztétikai hibák fordulhatnak elő. (díszvakolat fakulás, a rendszer elválik a faltól). Ne arra törekedjünk, hogy a lehető legolcsóbb anyagokat vásároljunk, hanem kitől vásárolhatunk elfogatható árban minőségileg kifogástalan, rendszeresen ellenőrzött termékekből összeállított hőszigetelő rendszerek közül válogassunk.