Polisztirol ragasztó-Hőszigetelés ragasztó

Hőszigetelő rendszer ragasztó, homlokzati hőszigetelés ragasztásához

A hőszigetelés ragasztó, ismertebb nevén polisztirol ragasztó diszperzióval erősített cement és adalékanyagokat tartalmazó termék. Poliszitol és hőszigetelő anyagok ragasztására használják. A hőszigetelés ragasztó egyaránt alkalmas a EPS, GRFAITOS, XPS lapok, hőszigetelő rendszerek ragasztására és az üvegszövet háló beágyazására valamint a felület glettelésére. Az polisztirol ragasztó minden tégla, beton és vakolt felületre használható. Cégünknél vezető építőanyag gyártók, ragasztó és ágyazóhabarcsai közül válogathat.


A polisztirol ragasztó a szigetelő lapok ragasztásánál, a családi házaknál és azoknál az épületeknél aminek a homlokzata nem magas a pont-perem ragasztás alkalmazható. Ennél a kivitelezési fajtánál a hőszigetelés ragasztó kevesebb mennyiségben kell kb: 3-4kg/m2 (ez a mennyiség csak a ragasztásra szánt mennyiség), de ez az anyagigény nagyban függ a ragasztani kívánt felület minőségétől.


A nagyobb épületeknél mint pl: (4 emeletes vagy az ennél nagyobb panelek) a polisztirol ragasztó, azaz a szigetelő lapok, merőben más felragasztási kivitelezést igényelnek. A magas homlokzatú épületeknél a tüzvédelmi szempontokat is figyelembe kell venni. A szigetelő lapokat körben vékony csíkban, majd a közepére két nagyobb pont szerű kupacot kell helyezni. Ennek a ragasztási fajtának nagyobb a polisztirol ragasztó anyagigénye kb: 3-4kg/m2, de az esetleges tűz esetén, evvel a ragasztási fajtával a tűz terjedése nagyban gátolható.